intr-un oarecare fel

Cele mai potrivite cuvinte există de prea puţine ori, iar situaţii nepotrivite ne-adulmecă fiecare întoarcere de gest şi privire. Aşa că nu pot spune cu niciun chip de exactitate ce n-a fost la locul lui. Cine ar fi trebuit să lase mai multe ferestre închise ori deschise. Când era mai bine să se ridice primul şi să plece? Cum se potrivea mai armonios să tăcem, sau să vorbim?

Nimeni n-a avut răbdarea să-şi şteargă ferestrele, să ofere şi altuia locul sau să dea cuvântul mai departe. E aerul prea agitat şi ochiul prea iritat. Şi-atunci nu mai rămâne loc de cuvinte şi situaţii potrivite. Uneori, durerea de a nu avea spaţiul şi atenţia de a spune ceva, trimite direct în prăpastie. În aceea dintre prietenie şi ignoranţă. Iar aici, în prăpastie, îţi zboară pe desupra amintiri, revezi ce ţi-au aruncat alţii în faţă sau, mai rău, în spate.

Într-un oarecare fel e un moment de sinceritate cu lucrurile care ţi s-au întâmplat, cu oamenii pe care i-ai lăsat să treacă, să se uite, să ia, şi prea puţini –  să rămână în viaţa ta.

E bine să treci prin asta în răstimpuri, pentru că doar aşa se vor cerne persoanele care rămân lângă tine necondiţionat. În prezent, am prea multe degete, pentru câte persoane ar trebui să număr. Iar asta.. pentru că nu mai avem loc pentru cuvinte şi situaţii potrivite. Oamenii se mulţumesc cu prăpastia, cu amintirile şi uneori cu regretele care se rostogolesc spre ei.

Să ne ridicăm de fiecare dată, prin propria sinceritate. Sau chiar, singurătate:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: