Dincolo de orice Vamă (I)

Oameni mulţi, entuziasmaţi. Marea agitată, nerăbdătoare. Cerul liniştit, ocrotitor.  Scena – prietena mării, iubita/mama artiştilor, dorul publicului. În patru zile, voci şi suflete s-au întrecut  numărând stele, versuri, acorduri, chitări, nisip, imnuri, suspine, promisiuni, toate într-un singur trup: Folk You!
Ca să fie mai puternic, mai răsunător, şi-a dat mâna cu  Mişcarea de Rezistenţă şi au plutit în aer, pe mare, în minte şi gândurile celor prezenţi, cu Oamenii Mari. Aceia care pot printr-o notă, vorbă, să liniştească spirite de oameni alergaţi, să cânte despre viaţa pe care ne-o dorim, pe care vrem s-o uităm sau, poate pe care vrem s-o povestim.


Folk You 2010, a venit ca un mare dar la mijlocul anului, după ce vara trecută  încheiam spunând: „Despre viitor nu ştiu multe lucruri, dar un lucru mi-e clar: la anul vreau să fiu iar la festival!”

Ce plăcere imensă, cât de puţine cuvinte am ca  să descriu ce se petrecea în fiecarea seară de 15, 16, 17, 18 iulie! Când mulţimea se elibera de orice gânduri şi îşi deschidea sufletul pe nisip, lăsând totul pe mâna muzicii. Ca o îmbrăţişare de frumos!

Fiecare artist ce a urcat pe scenă, merită o mare de aplauze, şi încă una.

„Pentru că ne sufocă pseudovedetele şi pseudomodelele”, s-a strigat peste valuri:

Incă 2000 de ani să ne fie de bine Folk You!

Să auzi sute de voci, de 18-20-30-40-50 de ani, întrecându-se pe Andrieş, Ada Milea, Pasărea Colibriiii!, Alifantis, Alina Manole, Tudor Gheorghe, Compaaact!, Zoia Alecu, Gheorghe Zamfir. Şi acestea sunt doar puţine dintre numele prezente în primele două seri. Continuarea, în vorbele celor prezenţi, sau în ediţia a 7-a, pe care deja o aşteptăm pentru vara viitoare.
Starea de bine s-a dus dincolo de cele patru zile, până şi Vama  a revenit după 6 ani la Vama Veche, cu tot cu piesele pe care unii au copilărit.
Patru zile, în care am avut mai mult decât Folk, Muzică dintre cea mai curată!
Şi toţi prezenţi, au luat cu ei acasă, o luna pătrată. Dacă vă uitaţi după ei pe stradă, îi puteţi recunoaşte.

Vama Veche, vară 2011, Mişcarea de Rezistenţă sau Folk You, ne revedem cu toţii atunci.

Comments
4 Responses to “Dincolo de orice Vamă (I)”
  1. Multumesc mult, dar si mai mult multumesc ca am avut despre ce sa scriu, ca am fost acolo 😀
    Numai bine!

  2. Vlad spune:

    frumos si la folk you, frumos si articolul, ma inclin 🙂

  3. pavel spune:

    „Fiecare artist ce a urcat pe scenă, merită o mare de aplauze, şi încă una…” Aplauze pentru „aceia care pot printr-o notă, vorbă, să liniştească spirite de oameni alergaţi, să cânte despre viaţa pe care ne-o dorim, pe care vrem s-o uităm sau, poate pe care vrem s-o povestim.” Aplauze si pentru acest articol.

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] primit un dar de la Camelia… si cum vremea asta caniculara e buna tocmai pentru a sta in casa si a scrie… ma grabesc sa […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: